“Ieder kind is uniek, waardoor er geen one-size-fits-all benadering is. Wat voor het ene kind werkt, kan voor een ander kind juist niet effectief zijn. Dit maakt opvoeden een prachtige uitdaging.
Er bestaat geen vaste methode, daarom wordt er voor elk kind een gepersonaliseerd plan gemaakt, gebaseerd op de individuele talenten. Tijdens de sessies heeft het kind de vrijheid om het materiaal te kiezen waarmee we werken. De ruimte staat vol met speelgoed waaruit het kan kiezen, maar het kan ook zijn dat het kind liever wil praten. Ik stem af op de behoeften en stuur het proces aan. Samen onderzoeken we wat er precies speelt en waarom het kind hier last van heeft. Ik kies de aanpak die specifiek is afgestemd op het kind, aangezien dit voor ieder kind anders is. Op die manier begeleid ik het kind naar een oplossing voor de problemen, zodat het zich weer gelukkig kan voelen.
Heb je nog vragen? Aarzel niet om contact met me op te nemen. Ik sta klaar om al je vragen te beantwoorden!
We hebben gemerkt dat ze de laatste tijd veel beter in haar vel zit, alles is lichter, ze maakt zich minder zorgen en doet minder verlegen, ze spreekt zich steeds meer uit. Ook gaat ze vaker iets ondernemen met andere meiden. Ze kan haar basisschooltijd daardoor echt heel positief afsluiten en met goede moed op naar de middelbare straks!
– ouders, meisje 12 jaar –
Individuele begeleiding
Aanmelding
Zodra je jouw kind hebt aangemeld bij kinderpraktijk Lies, ontvang je een vragenlijst en de behandelovereenkomst. De vragenlijst kun je thuis invullen en vijf dagen voor het intakegesprek terugsturen. De behandelovereenkomst kun je ondertekend meenemen naar het intakegesprek.
Intakegesprek
Tijdens het intakegesprek bespreken we de vragenlijst en gaan we dieper in op jullie hulpvraag. Het kind is niet aanwezig bij dit gesprek, zodat jullie als ouders vrijuit kunnen praten over de problemen en de gewenste veranderingen.
Sessies met jullie kind
Na het intakegesprek volgen vijf sessies. Tijdens deze sessies help ik jullie kind om zijn of haar unieke oplossingen te ontdekken. Jullie hulpvraag vormt hierbij het vertrekpunt.
Tussen- of eindgesprek
Na vijf sessies volgt een tussen- of eindgesprek met jullie. Hierbij bespreken we het proces. Informatie over de inhoud wordt alleen gedeeld wanneer het kind daar toestemming voor geeft. Samen besluiten we of er vervolgsessies nodig zijn.
Broertjes en zusjes coaching, oftewel: brusjescoaching
Ken je dat? Je kinderen zijn net terug van school, rustig aan het spelen, kleuren of tv aan het kijken. Je besluit even wat drinken te pakken en komt terug met limonade en koekjes… om vervolgens een soort oorlogsgebied aan te treffen. Ruzie tussen kinderen hoort erbij. Het is een manier waarop ze leren over zichzelf en hoe ze contact maken met anderen.
Veel broers en zussen hebben hun deel aan ruzies; het is lastig maar eigenlijk heel normaal. Als de ruzies te vaak voorkomen, jaloezie snel opkomt en ze elkaar weinig gunnen, kan ‘brusjes coaching’ een goede optie zijn om beter met elkaar om te leren gaan.
Tijdens de sessie zijn de kinderen samen aanwezig. Op een speelse manier gaan we aan de slag om hen te helpen elkaar beter te begrijpen en effectiever met elkaar te communiceren.
De gesprekken zijn zo verhelderend. Hier kunnen we echt mee verder.
– vader, zoon 13 jaar-
Ouderbegeleiding
Opvoeden is een voortdurende uitdaging. Van het klaarleggen van gymtassen tot het bieden van troost als je kind zich niet lekker voelt, terwijl je ook je eigen werk, sociale leven en zelfzorg in balans probeert te houden. Als ouder jongleer je met talloze verantwoordelijkheden.
Soms raken ouders even de weg kwijt en dat is begrijpelijk. Een gesprek met een Kindercounselor/coach kan dan enorm helpen. Tijdens dit gesprek kijken we naar de obstakels waar je tegenaan loopt en bespreken we hoe je graag verandering zou zien. Je krijgt inzicht in de dynamiek binnen je gezin en concrete tips die je direct kunt toepassen.